Koji su problemi sa zračnim ventilom kamiona pumpe?

Konverzija pogona i pumpe kod betonske pumpe s nosačem općenito koristi dvopolni elektromagnetski ventil za okretanje unazad. Na sredini priključka 1 koji vodi do spremnika za zrak šasije nalazi se ventil za regulaciju tlaka za regulaciju tlaka zraka. Kada je krug povezan sa zavojnicama na oba kraja magnetskog ventila, jezgra ventila prisiljena je ostvariti neprekidnu vezu zračnog kruga, tako da cilindar razvodne kutije izvodi kretanje klipa.

Uz to, razlog nedostatka razlike u tlaku je taj što su ulazni priključci za zrak a i b slabo zapečaćeni, a na zračnom priključku čuje se curenje zraka. U takvoj situaciji možete odspojiti zračnu cijev i provjeriti je li curenje zraka uzrokovano prašinom, u suprotnom možete zamijeniti novu zračnu cijev ili spoj.

Rješavanje problema: Ako dođe do kvara zračnog ventila i na mjestu nema zamjenjivog zračnog ventila, cijev za usis zraka može se spojiti izravno na priključke 2 i 4 cilindra razvodne kutije. Ako je klip istrošen, hidrauličko ulje se može koristiti za presvlačenje klipa, što može pružiti privremeni hitni efekt.

U normalnim okolnostima ventil ili problem koji se javlja je taj što se zavojnice na oba kraja magnetskog ventila ne mogu napajati ili će doći do nestanka struje ili pojave kratkog spoja koji ne mogu normalno raditi. Povremeno će se jezgra ventila zaglaviti, zbog čega će put zraka biti gladak.

Rješavanje problema: Ako nema problema s plinskim krugom i jezgrom ventila, tada ručno pritisnite tipke na oba kraja elektromagnetskog ventila da biste se normalno prebacili, tada se moraju otkriti problemi s krugom i zavojnicom. Ako se istosmjerni napon multimetra koristi za otkrivanje da je napon konektora zavojnice normalan, to bi trebao predstavljati problem kvara zavojnice. Trenutno možete izravno izmjeriti otpor zavojnice ili je zamijeniti novom zavojnicom da bi normalno radio.


Vrijeme objavljivanja: ožujak 30-2021